OWL PRO efikasno servisira sve modele televizora, nezavisno od njihovog proizvođača i vrste kvara.

Neispravnost neke od ploča, fizičko ili elektronsko oštećenje i pozadinsko osvetljenje obično se javljaju kao  najčešći uzroci problema koje će televizor manifestovati. U tom slučaju popravke su moguće i izvodljive, a njihova realizacija uspešna. Zamena kompletne ploče vrši se ukoliko iz nekog razloga nije moguće pristupiti popravci nekoj od komponenti.

U ponudi imamo nove i originalne delove koji odgovaraju većem broju TV ploča. To je ujedno i prednost da popravka bude brža. Ukoliko neki od delova nekad nije dostupan, uvek postoji mogućnost da isti poručimo od proizvođača.

 

  • Osnovna ploča (main board) se najčešće kvari usled pregrevanja ili oštećenja koje je izazvano kvarom na eksternom uređaju, STB uređaju, ruteru i sl. Na njoj se uspešno vrši zamena  SMD i BGA elemenata,  TV procesora, HDMI kontrolera, audio čipova, flash EMMC i NAND čipova. Raspolažemo opremom za profesionalno programiranje svih memorijskih čipova.  Efikasno, temeljno i precizno rešavamo probleme izazvane resetovanjem i nestajanjem zapamćenih programa. Neki od problema mogu biti i da se nakon uključenja televizora pojavi znak proizvođača ili da se isti odmah resetuje, da stoji “zamrznuta” slika na ekranu, da su neispravne SMART funkcije i sl.
  • Tikon ploče manifestuju svoju neispravnost kroz loše boje. Zasićenost boja, gubljenje pojedinih boja ili izostanak kompletne slike takođe su pokazatelji neispravnosti tikon ploče.
  • Inverter ili LED driver ploče su neispravne ukoliko televizor radi, ali izostaje slika na televizoru ili je  jedva vidljiva. Tada se vrši zamena CCFL trafo, power elemenata, regulatora osvetljenja i sl.
  • Servis LED pozadinskog osvetljenja

Nakon što su se LED televizori, kao sledbenici LCD televizora pojavili na tržište, usledila je ekspanzija povoljnih TV uređaja. Osmišljeni da budu jeftiniji i dugotrajniji od prethodnika, ubrzo su postali i lako dostupni ali se u praksi nisu pokazali dovoljno kvalitetnim i istrajnim.

Najčešći problem kod LED televizora vezuje se za neispravnost LED dioda. LED diode su neophodne da bi slika bila rasvetljena i ukoliko postoje vidljive tamne fleke na ekranu znači da je neka od dioda izgubila svoju funkciju. Posledica disfunkcije dioda može biti da se zvuk čuje, ali da slika izostaje ili da se jedva nazire u pozadini, da su neki delovi slike vidno tamniji, da se pojavljuje isijavanje belih krugova u pozadini ili da slika postepeno dobija plavu nijansu.

Iako postoje mnogobrojne metode za popravku LED osvetljenja, OWL PRO preporučuje i primenjuje isključivo jednu, a to je metoda koja podrazumeva zamenu kompletnog seta pozadinskog osvetljenja.

Možda bi neko predložio da se primeni zamena pojedinačne diode ili neispravnog segmenta, ali ne i mi. Mi znamo da to nije dobra ideja. Ako se pitate zašto, evo ukratko ćemo i objasniti.

  • Svaka dioda ima svoj rok trajanja i svoje “radno vreme”, i ukoliko jedna prestane sa radom to automatski znači da će joj se ubrzo još neka pridružiti.
  • LED diode vremenom gube intenzitet i kvalitet osvetljenja što znači da ukoliko se samo jedna dioda zameni novom, druge će nastaviti da slabe, samim tim postajaće tamnije i na taj način doći će do pojave svetlih krugova na ekranu.
  • Reparacija dioda  je samo privremeno, ali ne i trajno rešenje. Ovaj postupak je nepotpun i vrlo brzo će biti neophodno ponovo ga primeniti.

 

OWL PRO svojim klijentima u ovom slučaju predlaže jedino rešenje za koje smatra da je najbolje, odnosno zamenu kompletnog seta. Primena ove metode je korisna, pouzdana i daje dugoročan rezultat. Zamenske i originalne setove za reparaciju pozadinskog osvetljenja OWL PRO ima u svojoj ponudi, tako da je popravka moguća uz minimalno čekanje na istu.

Radimo sve modele televizora koji mogu da se nađu na našem tržištu:

Samsung, LG, Sony, Vivax, VOX, FOX, Adler, Hitachi, JVC, Philips, Sharp, Toshiba, Telefunken